Alle Shetlander menners verzamelen!

Wat & Wie

De routes gaat altijd zoveel mogelijk over onverharde (bos) paden en zal rekening houden met onze kleine Shetlander beentjes, dus we proberen zoveel mogelijk mulle en zware paden te vermijden. Het is en blijft echter de natuur en we zijn erg afhankelijk van het weer hoe de paden er uiteindelijk uit zullen gaan zien. Desalniettemin zal de route zo gunstig mogelijk gepland worden uiteraard!

We rijden drie soorten ritten, allereerst hebben we de ruguliere ritten. Deze worden iedere maand in een nieuw gebied gereden en is voor alle pony's met een goede basis conditie prima te rijden. We rijden dan zo'n 10km waar we ongeveer 2 uur over rijden, Halverwege houden we een pauze van 15-30 minuten waar we samen wat lekkers nuttigen. In totaal zijn we dan zo'n 2,5 uur onderweg. Tijdens deze ritten wordt het tempo stap en draf afgewisseld, ongeveer half om half zeg maar. Waar het gebied en de samenstelling van de groep dit toelaat, is er zeker ook ruimte voor een galopje, maar dat wordt ter plekke bekeken.

Daarnaast hebben we eens per twee maanden een recreatie rit. Tijdens deze rit rijden we ongeveer 8km en is het tempo voornamelijk stap met hier en daar een drafje. Dit is dus prima geschikt voor de recreatie aanspanningen die niet intensief trainen, maar die graag voor de gezelligheid een rit willen rijden met soortgelijke aanspanningen.

Als laatste is er de sportrit, die om de andere maand gehouden wordt. Deze rit is voor de geoefende aanspanningen, Een route van ongeveer 13km welke in een hoger tempo gereden word. Er wordt voornamelijk gedraafd en waar de route dit toelaat is er ruimte voor een galopje.

Wanneer een rit afwijkt van deze bovenstaande omschrijvingen in tempo of kilometers, zal dit aangegeven worden bij de aanmeldingen.

Er worden alleen aanspanningen (zowel enkel- als dubbelspan) toegestaan met een aangespannen Shetlander in alle Shetland maten. Shetlander kruisingen en Mini’s zijn uiteraard ook welkom, zolang de pony maar wel aan de ras omschrijving van de Shetlander voldoet en de pony mag niet (veel) groter zijn dan de Shetlander maat. Combinaties onder het zadel mogen helaas niet meerijden met de menrit.